28-годишен мъж, превозващ нелегално сирийци е заловен на АМ „Тракия“ край Пазарджик

Млад мъж от София превозващ нелегални мигранти е задържан вчера в района на АМ „Тракия”.

Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата. Продължават засилените проверки по всички главни пътища в областта за превозване на нелегални мигранти.

Вчера около 11.00 часа екипи на сектор”Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик и автопатрул на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив спрели два автомобила в различни участъци от магистралата.

В единия от случаите униформените установили, че 28-годишен столичанин превозвал с „Фолксваген” по посока към София четирима чужденци.

При последвалата обстойна проверка се оказало, че и четиримата са сирийски граждани без документи за самоличност, пребиваващи незаконно на територията на страната ни.

С тях са работили служители на група „Миграция” при ОДМВР-Пазарджик и по-късно са транспортирани в дом за временно настаняване на чужденци. Водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик , а колата е иззета.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. В рамките на тази седмица това е втория случай на установен български гражданин извършващ нелегален превоз на мигранти към вътрешността на страната.

Проверките продължават, а в тях са включени екипи на криминална, пътна и охранителна полиция, подпомагани от служители на жандармерията в Пловдив.

Подобни статии

Top