280 000 лева вече са събрани в кампанията „Да живее Ботев Пловдив“

Легендата Атанас Пашев от „златното поколение“ стана лице на кампанията

Над 280 хиляди лева са събрани до момента за спасяването на Ботев (Пловдив) от фалит, а кампанията по изкупуването на дълга от 565 хиляди лева продължава. Това обявиха на пресконференция днес част от организаторите. Сред тях бе и легендата Атанас Пашев от „златното поколение“ на „жълто-черните“.

„Благодаря на тези млади хора. Благодаря, че съм лице на кампанията. Думата фалит не бива да я чувам. Моля ви се да спасим нашия клуб. Ботев е религия. Ботев е всичко, за мен специално. Излизам с молба към всички, които обичат Ботев. Да спрем интригите, търканиците. Така нищо не се получава“, обърна се към феновете Атанас Пашев.

От днес в продажба е пусната и специална фланелка за каузата на цена от 20 лева, на която е изобразена кардиограма с емблемата на най-стария в България футболен клуб.

„Вече има наддавателно предложение от името на Ботев (Пловдив). Процедурата е задействана и няма връщане назад. Другата опция е фалит на Ботев. Всички вярваме, че кампанията ще завърши успешно.

Парите, които са в сметката, ще бъдат теглени при специални условия и от специално упоменати хора. Всички организирани фенове на Ботев стоят зад кампанията. Всички организирани структури, цялата ботевистка общественост подкрепя тази кампания“, заяви Михаил Манолов.

„Ако си дал, ако си дал, не си живял напразно. Да спасим Ботев (Пловдив)“, заяви емоционално журналистът Валери Станков.

Участвайте в камппанията „Да живее Ботев (Пловдив) по следните начини:

– Превод към банковата сметка на клуба;
– Чрез платформата HelpKarma;
– Виртуални билети чрез платформата на Eventim, пред касата на Община Пловдив, бензиностанциите на OMV, книжарци Orange и от фен магазина на Ботев;
– Участие в търг с артикули (две фланелки реплика от шампионския екип на Ботев от 1967 година, едната с номер 8 автограф на Динко Дирменджиев, а другата – отново с подпис на легендата, както и Иван Занев и Иван Глухчев)
– Чрез специалната фланелка за каузата, пусната в продажба от днес. Всички приходи ще бъдат изцяло за събирането на сумата 565 хиляди лева. Цената е 20 лева;
– Чрез поставянето на банер в официалния сайт на Ботев (Пловдив); (предложението е за фирми)
– Всички членски карти (настоящи и нови членове) могат да започнат да внасят членския си внос, който ще отиде като дарение за каузата.

Източници: Plovdivnews.bg, Радио Пловдив, Botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top