2870 първолаци в Плодив приети там, където са заявили по първо желание

Резултатите от първото класиране за прием на ученици в първи клас излязоха днес

97,6% от класираните 2 870 бъдещи първолаци в Пловдив са приети по първо желание. Това показват резултатите от първото класиране за прием в първи клас за новата 2020/2021 учебна година, което се проведе днес, 3 юни. В класирането взеха участие 2 933 деца, чиито родители имаха възможност да изберат до 5 желания от 46-те училища в града. От общия брой на обявените 3 409 свободни места все още не са заети 539.

За класираните деца предстои записване в училищата до 9 юни. Поради противоепидемичните мерки, свързани с разпространението на COVID-19, и провеждането на държавен зрелостен изпит в някои от училищата, е необходимо родителите да се свържат с представители на училището, в което са класирани и искат да се запишат, или да потърсят актуална информация на интернет страницата му, за уточняване на времето за записване.

В срока за записване родителите трябва да представят всички необходими документи за проверка. Не се изискват документи за удостоверяване на критериите за настоящ и постоянен адрес на децата, тъй като проверката е автоматична. Не може да бъде направена автоматична проверка само на децата без ЕГН.

Не са класирани 63 деца.

За 55 от тях родителите са избрали само едно единствено желание, и то не е училището, в района на което е регистрирано детето. Сред некласираните са 14 деца, които нямат адресна регистрация в град Пловдив, въпреки че има класирани 64 деца с адрес извън града.

1 2

Подобни статии

Top