290 км ремонтирани с евросредства, 10 от тях между Пловдив и Асеновград. Пътят е като магистрала

Пътят Пловдив – Асеновград вече е с магистрален габарит. АПИ отчете свършената работа и обяви предстоящата

През изминалата 2019-та година близо 290 км второкласни и третокласни пътища са рехабилитирани със средства от ОП „Региони в растеж“ и Програмата за териториално сътрудничество „Интеррег V-A Гърция – България“. Двете програми се финансират от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет; в основния ремонт на отсечките са вложени около 255 млн. лева, отчетоха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Благодарение на „Региони в растеж“ 10-километровият участък от пътя Пловдив – Асеновград вече е с магистрален габарит. Ремонтът осигури бърз и удобен транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до магистрала „Тракия“, летище „Пловдив“ и индустриалния район край град Пловдив.

Ремонтирани са и близо 39 км от път ІІ-57 Стара Загора – Раднево, който осигурява връзката на общините Стара Загора и Раднево с магистрала „Тракия“ и е основна пътна артерия към енергийния комплекс „Марица Изток“. И още: През тази година по „Региони в растеж“ са ремонтирани 43 км от прохода „Петрохан“ – важна транспортна връзка на Северозападна с Югозападна България през билото на Стара планина; над 17 км от третокласния път III-1002 Враца – пещера Леденика; 9 км от околовръстния път на Ловеч; над 27 км от път II-44 Севлиево – Драгановци – Габрово, който осигурява най-кратката връзка между столицата и Габрово и свързва населените места от Северна България с прохода „Шипка“ и Южна България.

1 2

Подобни статии

Top