3 години и половина затвор за пласьор на фалшиви пари - DC news

3 години и половина затвор за пласьор на фалшиви пари

Затвор за пласьор на фалшиви пари Геро Геров

Пловдивският окръжен съд осъди 52-годишният пласьор на фалшива валута Геро Геров от Старосел на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той прие споразумение с прокуратурата една година, след като то му беше предложено за първи път. По този начин Геров избегна поне двойно по-голяма присъда. При разследването срещу него са използвани служители под прикритие.

Отдел Борба с организираната престъпност в Пловдив разследвал Геро Геров по оперативен сигнал. В хода на работата са използвани специални разузнавателни средства – наблюдение, подслушване, доверителна сделка и служители под прикритие. В разстояние на 18 дни Геров продавал кокаин и амфетамин на служители под прикритие.

На няколко пъти той се срещал с подставени лица, за да договаря с тях закупуването на фалшиви банкноти с номинал 100 евро. С двама съучастници той е прокарал в обращение подправени парични знаци – 501 банкноти с номинал 100 евро. Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. По този начин Геров избегна съдебен процес по редовната процедура, при която можеше да получи до 8 години лишаване от свобода.

 

Подобни статии

Top