3 400 лв. за нова Детска клиника събраха децата от ОУ „Петър Берон“ (СНИМКИ)

Средствата са от кампанията за първия учебен ден „Вместо цвете, дари пари за онкологично болните деца и болницата“

3 400 лв. събраха деца и родители от ОУ „Петър Берон“ в рамките на дарителската кампания по повод първия учебен ден под надслов „Вместо цвете, дари пари за онкологично болните деца и болницата“. Това стана ясно днес, след като парите от касичката, поставена във фоайето на училището, бяха преброени в присъствието на репортер на DCNEWS.

Целта на кампанията, която е част от по-мащабната целогодишна инициатива „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ на УМБАЛ „Св. Георги“ е да бъдат набрани средства за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се преместят Клиниките по педиатрия (по-известна като Детска клиника), медицинска онкология и  клинична хематология.

Дарителска кампания набира средства за нова Детска клиника в Пловдив

Специално за преброяването на събраните средства, в училище дойде синът на терапевтичното куче Мон – Арамис, заедно със стопанката си – Велислава Костадинова. Младият бобтейл също е терапевтично куче и днес зарадва децата от 3а клас, като изкара един учебен час с тях. Малчуганите го гушкаха и целуваха, а Арамис се чувстваше на седмото небе.

1 2 3

Подобни статии

Top