3 години решетки за убит на пешеходна пътека в Пловдив

пешеходна пътека

Младият шофьор остана и без книжка за  три години

Окръжният съд в Пловдив осъди 20-годишния Димитър К. на 4 години лишаване от свобода за това, че блъснал 67-годишен мъж на пешеходна пътека до моста на Герджика. Инцидентът стана на 28 септември миналата година посред нощ, на моста на Герджика.

19-годишен прегази пешеходец в Пловдив

На основание чл. 58а от НК съдът намали размера на така наложеното наказание с една трета и наложи наказание в размер на 3 години лишаване от свобода. На основание чл. 66 ал.1 от НК отложи изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от пет години, считано от влизане на присъдата в сила.

Със същата присъда подсъдимият Димитър К. е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от три години.

Окръжният съд призна подсъдимия Димитър К. за виновен в това, че  на 28.09.2018 г. в гр. Пловдив, на кръстовището на ул. „Победа“ и ул. „Полк. Сава Муткуров“ при управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Фолксваген Лупо“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 67-годишен Л. Н. /на 67 г./, като деянието е извършено на пешеходна пътека  на ул. „Победа“.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните на досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия наказание от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода е определен след намаляването на наказанието с една трета, съгласно чл. 58а от НК.

Присъдата подлежи на протест и обжалване  в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top
Към лентата с инструменти