3 години условно за активистката от НФСБ Анелия Велева

Разбитият канал за бежанци край Пловдив стройно организиран

Условна присъда получи бившата активистка на НФСБ от Костинброд

Анелия Велева днес. Районният съд в Пловдив осъди нея и останалите подсъдими по делото за за трафик на бежанци на 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Те се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата, като според него трябва да платят и по 5000 лева глоба за всеки.

Бившата партийна функционерка от партията на Валери Симеонов и съучастниците ú – Калина Иванова, Калин Василев, Дилян Николов, Николай Дюлгеров и Любомир Тодоров, бяха спипани при зрелищна акция на магистрала „Тракия“ от пловдивските ченгета. Те бяха задържани на няколко групи, докато извозваха от Синеморец за София двама сирийци и трима иракчани. Оказа се, че са разработили канал за трафик на бежанци, в който

Припомняме, че при залавянето ú в края на юли Велева отричаше да има нещо общо с останалите арестувани, освен с Калин Василев, с когото живеела на семейни начала в Костинброд. Впоследствие обаче от прокуратурата установиха, че това не е вярно. На видео от бензиностанция на магистрала „Тракия“ те видели, че активистката на НФСБ пие кафе с останалите петима трафиканти.

Докато траеше делото Велева  напусна партийния си пост и самата партия.

По време на делото днес съдът конфискува и двата автомобила,

в които са били превозвани бежанците – „Ауди“ и „Мерцедес“.

Присъдата е окончателна и влиза в сила веднага.

Подобни статии

Top