3 години условно за шофьора, прегазил моторист край КЦМ

Шофьорът не видял тялото на падналия моторист и минал отгоре му

3 години условно с 5 години изпитателен срок даде Пловдивският окръжен съд на шофьора, убил 37-годишния моторист от Горни Воден Ерол Мехмед в близост до КЦМ. Димитър Иванов бе признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост на мотоциклетиста.

Иванов бе осъден по съкратената процедура, като размерът на присъдата бе намален с една трета.

Припомняме, че Иванов се качил на микроубс „Форд Транзит“ без книжка и убил моториста, а после избягал от мястото на катастрофата. Иванов шофирал с фалшива шофьорска книжка и затова бе обвинен и в документно престъпление – за участие като помагач на неизвестно лице, което е съставило  фалшивото свидетелство за управление на МПС на негово име, издадено от Република Турция.

Мотористът също карал без книжка. На 10 август 2019 г. на път II-86 километър 200+676 между Пловдив и Асеновград  /в близост до КЦМ/ Ерол карал мотора си с 135 км/ч. на една гума и в неосветен участък от пътя през нощта. Вследствие  на високата скорост загубил управление и паднал на пътното платно. По същото време през пътния участък преминавал управлявания от подсъдимия автомобил „Форд Транзит“. Димитър Иванов изобщо не реагирал и минал върху тялото на моториста, въпреки че движещите се преди него автомобили успели да го заобиколят. След удара шофьорът продължил по пътя си и се прибрал в дома си.

В съда днес стана ясно, че той изобщо не е разбрал, че е минал през тялото на Ерол.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top