3 години затвор за дилъра Гонго от Столипиново - DC news

3 години затвор за дилъра Гонго от Столипиново

Той ще трябва да плати и глоба от 10 000 лв. заради малко над 8 грама хероин и шофиране без книжка

Пловдивският окръжен съд осъди на 3 години затвор и глоба в размер на 10 000 лева дилъра от Столипиново Георги Ангелов с прякор Гонго днес.  Наказанието дилърът трябва да изтърпи при първоначален строг режим.

Гонго получи присъдата за за държане на 8,29 грама хероин  на стойност 746,10 лв и управление на „Мерцедес“ без свидетелство за управление, както и за държането на 10 ловни патрона без разрешително.

Припомняме, че дилърът бе задържан в на 11 декември 2019 година. Той бе преследван в гетото, като при една от маневрите блъснал полицейската кола. Наркопласьорът бил спипан докато чакал клиент. Като видял ченгетата обаче, пласьорът побягнал с колата си. Полицаите тръгнали да го преследват, но докато маневрирал из квартала, Гонго не успял да овладее мерцедеса и се забил в полицейската кола. Така бил заловен от полицаите. При залавянето му мъжът изхвърлил найлонов плик, в който имало хероин.

При обиските полицаите намерили още дрога и патроните, за които Ангелов нямал разрешително.

Младият мъж бе оправдан за това, че е попречил на полицаите от сектор „Криминална полиция“ при VI РУ на ОДМВР, да извършат проверка за установяване на самоличността му като водач на МПС – лек автомобил марка „Мерцедес“, като не спрял на подаден светлинен сигнал за спиране, както и на отправените му конкретни заповеди  да спре на място, а също и за това, че е продал хероина на клиента си.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top