3-годишно дете е с опасност за живота, след като футболна врата падна върху него

В момента на инцидента 3-годишното дете било на стадиона заедно с 8-годишното си братче.

3-годишно дете пострада тежко, след като врата падна върху него на футболно игрище. Инцидентът е станал на 3 юни на ул. „Захария“ в кв. Долни Воден.

За него съобщи общинският съветник от БСП Гео Караданов. На заседание на общинския съвет той попита кмета на Асеновград д-р Христо Грудев кой стопанисва спортните обекти и съоръжения в общината, кой е виновен за инцидента и кога и какви мерки ще се вземат от местната администрация за обезопасяването на спортното игрище.

По информацията на съветника, детето било с гръб към вратата, когато тя пада върху него. На игрището имало и други деца, за щастие те не са пострадали.

DCNEWS научи от свои източници, че в момента на инцидента 3-годишното дете било на стадиона заедно с 8-годишното си братче. двете деца били заведени там от майка си. Семейството живее отсреща и жената прескочила за малко до дома си. През това време децата се заиграли около вратата и, за нещастие,  по-голямото се заплело в мрежата. Докато се опитвало да се освободи, вратата паднала и ударила тежко малкото момченце.

Детето е настанено в УМБАЛ“Свети Георги“ с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб и счупени ребра.

В момента се води досъдебно производство по случая и общината няма право да дава каквато и да е информация, информираха от администрацията.

Снимката е информативна

 

Подобни статии

Top