3-годишно момченце бере душа в УМБАЛ „Св. Георги“, вероятно е малтретирано

Детето е от димитровградско село

3-годишно дете е настанено в тежко състояние и с опасност за живота в УМБАЛ „Св. Георги“. Момченцето е от димитровградско село. То пристигнало в пловдивската университетска болница с множество травми, вероятно причинени от побой.

За случая става известно на 19 февруари около 10.30 ч., когато детето постъпва в димитровградската болница за лечение. То било придружено от 23-годишната си майка. Жената разказала на лекарите, че синът й получил гърч. При медицинския преглед обаче е установено, че детето е недохранено, има предишна черепно-мозъчна травма и лекарите се усъмнили, че то е малтретирано. Когато попитали майката за травмите, тя обяснила, че малчуганът е паднал по стълбите на къщата преди няколко дни.

Момченцето е преместено за лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ с опасност за живота, съобщиха от Пловдивската апелативна прокуратура. Оттам уточниха, че Районната прокуратура в Димитровград наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 3-годишното дете.

Разследването по случая се извършва от разследващ полицай от РУ на МВР – Димитровград.  Уведомени са и социалните служби.

Подобни статии

Top