3-годишното дете, бито от майка си, ще бъде настанено в приемно семейство

Видеоклипът, в който се вижда как майката удря момиченцето, взриви социалните мрежи

3-годишното момиченце от Перник, бито от майка си, ще бъде настанено временно в приемно семейство.Ще се направи проучване дали някой от роднините е подходящ да полага грижи за него. Това съобщи по bTV социалният министър Деница Сачева.

Клипът, в който се вижда как майката удря малката си дъщеричка с думите, че таткото не ги обича, предизвика бурна реакция в социалните мрежи и накара институциите веднага да се задействат.

Детето веднага е било отведено в център за настаняване от семеен тип, а майката е задържана. По неофициална информация бащата също е арестуван като съпричастен. Смята се, че той имал и други видеа на насилие над момиченцето от страна на майката.

Социалният министър потвърди за наличие на няколко клипа.

Шефът на отдел „Закрила на детето“ в Перник Румяна Герова уточни, че през 2019-а майката е била включена в социална услуга за 6 месеца, тъй като е останала без жилище.

За майката е известно, че е била силно религиозна. Обяснила, че е заснела клипа, за да привлече вниманието на бащата, който не се грижел достатъчно за момиченцето.

От социалното министерство призовава компетентните органи да свалят клипа с проявената жестокост, а хората и медиите, които са го споделили – да го изтрият, за да бъде съхранена самоличността и достойнството на детето, съобщават от институцията.

Източник: „24 часа“

Подобни статии

Top