30 обменни бюра провери за седмица НАП Пловдив

НАП Пловдив провери 30 обменни бюра

30 обменни бюра провериха за седмица инспекторите от НАП Пловдив. Става дума за обекти на територията на Пловдив, Пазарджик и Кърджали, като на места контролните действия са осъществени съвместно с органите на реда от МВР.

Проверките на НАП в бюрата и финансовите къщи за обмяна на валута започнаха с настъпването на активния летен сезон и след постъпили сигнали от граждани, че се осъществяват сделки с валута по неразрешени от законодателството курсове. Съгласно действащата нормативна уредба, обменните бюра могат да търгуват с валута по курс, който се различава с не повече от 5% от фиксинга на Българска народна банка за деня.

НАП напомня, че за всяка сделка по покупка или продажба на валута трябва да се издава документ. Ако граждани установят нарушение, могат да сигнализират за това на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор или чрез електронната поща на Агенцията infocenter@nra.bg .

Проверките, извършени досега в Пловдив, Пазарджик и Кърджали констатират, че няма отклонение във валутните курсове над допустимото. В две бюра са засечени нередности в издаването на бордеро по сделката. Контролът ще продължи през целия летен сезон.

 

Подобни статии

Top