30 хиляди за басейна в Асеновград, за да започне плувното лято

Градският плаж отваря на 3 юни

Средствата ще бъдат вложени в ремонт и боядисване  на съоръжението и дейности по подготовка на плувното лято. Ще се закупят и 160 броя шезлонги, в проект е да се въведе и автомат за продажба на билети.

Парите са част от бюджета на общината, която отново пое стопанисването на летния атракцион. За безопасността на плажуващите ще  се грижат двама спасители, лекар и медицинска сестра.

На заседание преди месец общинските съветници утвърдиха и таксите за ползване на градската къпалня. За да плуват възрастните ще плащат вече 50 лева месечна карта, вместо досегашните 30 лева. За младежи до 14 години картата ще е с 10 лева по-малко и е на цена от 40 лева.

Още този сезон  ще започнат тренировки децата от спортен клуб „Тритон Екстрийм”, съоръжението безвъзмезно ще ползват и спортисти от другите организации в града. Ще се провеждат и уроци по плуване за подрастващите на цена от 10 лева на месец.

Градският басейн е в актива на дейност „Пазари и тържища”. След приемането на обекта е направен оглед като  не са установени липси, потвърди Антония Стоянова, управител на общинското предприятие.

Басейнът премина под опеката на Община Асеновград, след изтичане на 5-годишния срок на договора с наемателя „Аутопарс 2000”. Единственият  в града минерален плувен басейн  беше даден и на концесия през 2010-та .

Половин година след това процедурата беше прекратена по взаимно съгласие на  двете страни-община Асеновград и концесионера „Запрянови-03”.

 

 

 

 

Подобни статии

Top