30 хил. души в Пловдив са жертви на затварянето на КТБ

30 хил. пловдивчани са жертва на кризата с КТБ

30 хиляди души в Пловдив са пострадали от поставянето под особен надзор на Корпоративна търговска банка. Сред тях са и частни лица, и фирми, които в момента са пред фалит и едва плащат заплати на служителите си. Това обяви днес пред журналисти в Пловдив Илия Зюмбилев от групата КТБalive

Като едно от най-големите финансови престъпления в новата ни история пък определи кризата в Корпоративна търговска банка лидерът на КТ „Подкрепа“ в Пловдив Атанас Кръстев. Искаме всики виновни да бъдат посочени и да понесат персонална отговорност, категоричен е организаторът на протестите в града под тепетата и областта Илия Зюмбилев.

Според Атанас Кръстев кризата с КТБ ще се отрази неминуемо на социално – политическата даденост на страната. По думите му на фона на тежката зима, която ни очаква, прогнозите за увеличение на цените на тока, фалит на банка или лавина от фалити на банки нанася удар върху икономиката и засилва степента на безработица. Това води до социална вълна,която в един момент може да стане непрогнозируема. Тежко е положението на всички работещи в КТБ. Затруднени са и фирмите, които тя обслужва, страдат и вложителите. На банката не са отнети лицензите, обслужват се само кредитите.

България е заплашена от наказателна процедура от ЕС за стотици милиона евро, които ще се платят от българския народ, алармира Илия Зюмбилев от КТБalive. Той апелира държавните инстутуции да започнат процедура по оздравяване на банката.

Илия Зюмбилев обяви,че протестите ще продължат на 22 септември във всички големи градове. В Пловдив те ще бъдат пред БНБ в 18.30 ч.

 

 

Подобни статии

Top