30-годишен пътник от катастрофата в Асеновград бере душа в УМБАЛ „Св. Георги“

Другите двама пострадали са мъже на 32 и 25 години

Тримата пострадали от катастрофата на жп-прелеза в Асеновград са настанени в УМБАЛ „Свети Георги“,  съобщиха от болницата. Един от тях е с опасност за живота – това е 30-годишен мъж в изключително тежко състояние, със сериозна черепно-мозъчна травма, гръдна и лицева травми и нараняване на единия крак. Той е приет в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) на УМБАЛ „Свети Георги“.

Другите двама пострадали са мъже на 32 и 25 години. Те са приети в дежурната за деня хирургия. 32-годишният пациент е водачът на лекия автомобил. Той е с гръдно-коремна травма, фрактура на десния крак и травма на главата. 25-годишният пациент е  с гръдно-коремна травма, разкъсно-контузни рани на главата и единия крак, фрактура на шиен прешлен и луксация на ляво рамо.

Припомняме, че катастрофата стана рано тази сутрин на прелеза в Асеновград. Сигнал за сблъсъка между пътнически влак и лек автомобил „Опел“ е подаден малко след 7 часа на спешния телефон 112.

Тежък инцидент на ЖП прелеза в Асеновград, трима са пострадали (СНИМКИ)

На шофьора е взета кръвна проба за алкохол.

Машинистът, на 51 години, е тестван с дрегер, резултатът е отрицателен. В районното управление е отведен 60-годишният кантонер, чиято алкохолна проба отчела положителен резултат над 1,5 промила.

За случая е уведомена районната прокуратура в Асеновград. Магистратите наблюдават образуваното досъдебно производство за нарушени правила при експлоатация на жп съоръжения, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Досъдебното производство е образувано за това, че на 12 ноември 2019 г., в гр. Асеновград, от служител по транспорта са нарушени правилата за експлоатация на жп съоръжения и по непредпазливост е причинена средна телесна повреда на пътник в лек автомобил, марка „Опел Астра“. – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква Б във връзка чл. 342 ал. 2 от Наказателния кодекс.

Според първоначалните данни причина за пътното произшествие е неспусната железопътна бариера на прелеза.

По делото са извършени два огледа на местопроизшествие, разпитани са свидетели и др. Към момента няма повдигнати обвинения.

Подобни статии

Top