30-годишен педофил въртял порномрежа с над 500 деца

Задържан е и друг мъж, който разпространявал порновидеа с деца

30-годишен педофил от Кюстендил задържаха антимафиотите от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП и колегите им от сектор БОП-Кюстендил.

Според събраните до момента данни, мъжът целенасочено е използвал ресурсите на социалната мрежа „Фейсбук“ и е завързвал приятелства с малолетни момичета за склоняването и изнудването им към участия в порнографски представления, както и за обмяната на материали с порнографско съдържание.

За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода до 6 години, съобщават от пресцентъра на МВР.

Установено е, че под фалшива самоличност, мъжът с инициали М.И. е инициирал контакти и обменил приятелство с над 500 деца  във Фейсбук, като повечето са били на възраст между 12 и 15 години. Като е използвал крехката им възраст и тяхната доверчивост, мъжът умело манипулирал своите жертви, да изпълняват извратените му сексуални желания онлайн.

Междувременно вчера ченгетата от ГДБОП са обискирали дома и на друг кюстендилец, срещу когото е образувано следствено дело за разпространение на видео материали, съдържащи сексуални сцени. За създаването на видеата са използвани момичета под 13-годишна възраст.

От ГДБОП уточняват, че според статистика на социалната мрежа „Фейсбук“ към януари 2018 г. са налични над 4 000 000 профила на български граждани, като най-активно използвани са профилите на лица до 25-годишна възраст.

Подобни статии

Top