30 сантиметра сняг в родопските села над Асеновград, пътищата са проходими

Пътищата  са обработени, като се  налага единствено опесъчаване на общинските трасета

Пътищата в община Асеновград са проходими след първия слеговалеж. В града снежната покривка е около 1.5 см – 2  см.

Най-много сняг  е натрупал в планинските села  Добростан , където снежната покривка около 30 см и в Орешец – около 20 см.

Пътищата  са обработени, като се  налага единствено опесъчаване на общинските трасета, тъй като прогнозите за времето са за понижаване на температурите.

През нощта екипи на снегопочистващите  фирми  са работили в квартал Горни Воден и село Нови извор. От тази сутрин продължават работа в  Орешец, Стоево, Мулдава и останалите села.

За снегопочистването  на общинската пътна мрежа и улиците в града се грижат три фирми. В Асеновград и кварталите Горни и Долни воден зимното поддържане се осъществява от фирма“ КМД“, която отговаря и за събирането на битовия отпадък.

Две фирми пък  поддържат общинските пътища между селата в общината. „Пътно почистване“ обслужва високопланинските населени места в общината, а фирма „ЕР-2000“-полските села.

В Асеновград и двата квартала – Горни и Долни воден  в снегопочистването се включват 6 трактора , 5 броя песъкари, две фадроми и един самосвал. По селата поддържането на улиците ще се осъществява и с верижни автомобили.

Осигурени са 620 тона пясъчно- солна смес за града и кварталите Горни и Долни Воден, както и за малките населени места, съгласно подписаните с фирмите за доставка договори.

Подобни статии

Top