300 перуки на онкоболни жени подарява Италианският фестивал на красотата

300 перуки ще подари на жени с онкологични заболявания специално създаденият „Щанд на солидарността“ по време на Италианския фестивал на красотата и прическата. Благотворителната инициатива стартира с откриването на престижния моден форум за фризьорство днес и ще продължи включително до 29-и, неделя. Церемонията с официалното прерязване на лентата на 24-тия Италиански фестивал е насрочена за 11:00 часа в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив, съобщиха организаторите от „Christian of Roma“.

 

Жестът към страдащите от онкологични заболявания дами е продължение на традицията с благотворителни кампании от предишни издания на форума. През 2010-а „Щандът на солидарността“ подкрепи хората с редки болести, миналата пролет организаторите издадоха първия у нас каталог на Брайлова азбука с продукти за поддържане, стилизиране и възстановяване на косата.

 

На откриването на Италианския фестивал на красотата и прическата ще присъства стилистът от Казанлък Станимир Нанчев-Стенли, който на 8-и март раздаде 50 перуки на жени с онкологични заболявания.

 

От Лондон пристига светският ас Евгени Минчев. Певицата Ирина Флорин също ще присъства на церемонията в Палата 2.

 

Лентата ще пререже съпругата на италианския посланик у нас Н. Пр. Марко Контичели – г-жа Криста Контичели. По традиция официални гости на събитието ще бъдат представители на дипломатическия корпус, на областната и на общинска администрации, на Международен панаир – Пловдив, на бизнес и шоу елита у нас.

 

Стартът ще бъде даден с ревю-спектакъл на абитуриентски рокли, създадени от дизайнерката София Борисова. Темата на Италианския фестивал е „Шоколад и канела“, защото това са актуалните тенденции в цветовете на косите. Събитието ще е 3-измерно – наред с визуалното въздействие, сетивата ще бъдат провокирани и с ухания на екзотичната подправка из цялата Палата 2. А посетителите ще бъдат посрещани с парченца шоколад от марката „1 Meter Chocolate“.

В програмата на трите фестивални дни са предвидени безплатни консултации за абитуриенти от руската звезда Руслан Татянин, семинари и демонстративни шоута на техники и продукти за подстригване, оцветяване и стилизиране, както и атрактивни конкурси за фризьорство и грим.

 

 

Подобни статии

Top