300 хиляди лева кръвнина искат за кърваво убийство в Пловдивско (ВИДЕО) - DC news

300 хиляди лева кръвнина искат за кърваво убийство в Пловдивско (ВИДЕО)

По особено мъчителен и жесток начин двамата братя Димитър и Ангел Димитрови са убили 58-годишния пастир Алекси Ангелов. Братята днес застанаха пред Пловдивския окръжен съд за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин, принуда и отвличане.

Двама роми отиват на съд за убийство на пастир в Караджалово

Делото за кървавия линч обаче беше отложено, тъй като днес бяха призовани само страните в процеса – убийците и синовете на жертвата. На днешното заседание убийците отказаха да дават показания, но пък адвокатите им представиха характеристики от кмета на Караджалово за тях и подписка в тяхна подкрепа.

Димитрови са от пловдивското село Караджалово. По-големият брат имал кобила и конче, които в края на юли м.г. били откраднати от поляна, близо до дома му. Той се усъмнил в пастира Алекси, който обаче отричал да е извършил кражбата.

Въпреки това на 5 август 2015 г. двамата решили да отидат до местността „Съзлъка“ в землището на Караджалово, където Алекси Ангелов пасял крави. Намерили Алекси Ангелов, който в този момент режел дърва. Двамата братя го пребили с кол и юмруци, като се опитвали да го накарат да признае, че е откраднал животните им. За да спрат мъчителите да го бият, Алекси признал.

Братята обаче продължили да го налагат. Скъсали му тениската и панталона и го съблекли гол. След това го подложили на публичен линч из селото. Няколко свидетели се опитали неуспешно да спрат побоя, а след това се обадили на тел. 112. На място пристигнала линейка, като медицинският екип установил, че цялата глава на Алекси Ангелов е в кръв. Въпреки спешната лекарска намеса Ангелов починал в болницата от раните си, разказаха днес и неговите синове.

Ако бъдат признати за виновни, двамата роми може да получат от 15 до 20 г. затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна.

Подобни статии

Top