300 хил. лв. годишно ще струва издръжката на Колодрума

kolodrum5

Паркинг за 200 автомобила ще бъде изграден пред новата спортна зала „Колодрума”. Превидено е място за спиране на площ от 6 декара. Инвестицията на oбщина Пловдив е 2 милиона лева.

Кметът на града Иван Тотев съобщи, че по първоначални разчети, годишната издръжка на спортното съоръжение ще струва около 300 хил. лева.

Тотев допълни, че пространството ще бъде облагородено, предвижда се изграждане на осветление, водопровод и залесяване в района. Паркингът ще бъде готов до края на месец август.

Кметът обяви, че през годините е имало инвестиционен интерес към пространството пред спортната зала. Решението е районът да се използва единствено за паркинг.

Предвидената сума от 2 милиона лева освен паркинг включва изграждане на подземна инфраструктура и подходи от спортната зала към околните улици.

„Тази зала ще бъде най-достъпната в България. Тук няма да има никакви проблеми с паркирането, както има с други спортни съоръжения. Ще имаме най-малко четири изхода с по три ленти към булевардите. Това точно я прави достъпна и лесна за използване. Бързо влизане, бързо паркиране, бързо излизане, коментира градиначалникът.

Очаква се през юли община Пловдив да кандидатства за акт 16 за залата. На 27 август трябва да започне световното първенство по таекуон-до, което ще бъде първото официално състезание за „Колодрума”.

Иван Тотев каза, че се обмисля залата, която е общинска собственост, да бъде управлявана чрез търговско дружество. Това означава без апорти, без никакво прехвърляне на собственост. Ще има само договор за управление , който ще е подписан от община Пловдив. Няма да я даваме под наем, по-скоро ще бъде безвъзмездно, но ще бъде общинско търговско дружество, коментира той.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top