300 кг тютюн откриха в незаконен цех в „Столипиново“

300 кг тютюн, машини за рязане и електронна везна откриха и иззеха полицейски служители от „Криминална полиция “ на Шесто РУ от незаконен цех в Столипиново

В спецакцията по линия „разпространение на безакцизни стоки“ са задържани четирима души

В късните часове на 01.05 полицейски служители са проверили частен адрес на улица “ Донбас“ 26 в кв. Столипиново. Имотът на посочения адрес е собственост на 48 годишна, криминално проявена жена, която живее заедно с 28 годишната си дъщеря.

В стая, обособена като производствено помещение , униформените установили двама мъже- работници- на 21 и 35 години, в момент на рязане на тютюневи листа.

Извършено е претърсване и изземване по реда на Наказателно – процесуалния кодекс и в условията на неотложност от къщата на жената са иззети 300 кг тютюн на листа, 20 кг ситно нарязана листна маса- готова продукция, машина за рязане на листната маса и електронна везна.

Четиририте лица са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР за извършено престъпление по чл 234 от НК, а по случая е образувано досъдебно производство. В рамките на проверки , автопатрул на районното управление спрял на улица “ Острез“ в квартала, водач на микробус „Форд Транзит“.

Униформените установили, че в превозното средство 26 годишен мъж, който няма предишни нарушения, съхранява 284 кг прахообразна маса с мирис на тютюн. Откритата маса е иззета, а по случая е започната проверка за събиране на достатъчно данни за извършено престъпление. Още една проверка по линия разпространение на безакцизни стоки е започната същия ден.

От адрес на улица „Сокол“, обитаван от 48 годишна жителка на квартала е иззет килограм тютюн и саморъчно свити цигари. Операциите по линия „акцизна контрабанда“ продължават.

Подобни статии

Top