300 лв. глоба за дядото на 10-годишно дете, шофирало по улиците на Пещера

Скандален клип с непълнолетен шофьор, бе публикуван в социалните мрежи.

На видеото се вижда как 10-годишно момче шофира по улиците на Пещера. Чуват се думи на неговите спътници, които го окуражават. Полицията в Пазарджик се е самосезирала и е започнала проверка по случая.

„След появата на клипа и снимки веднага предприехме проверка. Най-важният акцент е предоставянето на МПС за управление от 10-годишно лице. Леката кола е собственост на неговия дядо. Съставен е акт и ще му бъде наложена парична глоба в размер на 300лв. Регистрацията на колата ще бъде отнета“, обясни говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той добавя, че на снимките се вижда, че детето има и пистолет. Оръжието е собственост на бащата и е било предоставен на детето за снимките. Ставало дума за газов пистолет, но това също е опасно, според органите на реда.

„Ние се самосезирахме и проверихме адреса, като направихме и срещи с детето. То, заедно със своята баба и дядо, са се завърнали в България за празниците. Семейството живее в Англия от 9 години, където работят. При разговорите се установи, че детето се отглежда в отлични условия и презадоволени потребности. То отговаряше на поставените въпроси изключително самоуверено и съжалява за проявата“, казват социалните власти.

От МВР имат данни, че колата е била предоставяна на детето и друг път.

Източник: NOVA

Подобни статии

Top