300 лв. рушвет за полицейският шеф от Трето РУ от измамници (ВИДЕО) - DC news

300 лв. рушвет за полицейският шеф от Трето РУ от измамници (ВИДЕО)

300 лв. рушвет за полицейският шеф от Трето РУ от измамници (ВИДЕО)

Поне 300 лева рушвет от мулета, участвали в серия от крупни измами,

е взел арестуваният вчера началник сектор „Охранителна полиция“ в Трето РУ в Пловдив Стоян Павлов. Полицаят с прякор Палата бе задържан от служители на отдел „Вътрешна сигурност“ при МВР, след подаден сигнал в прокуратурата лично то директора на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков, стана ясно днес на нарочна пресконференция в Окръжна прокуратура Пловдив.

Полицаят е бил хванат с помощта на специални разузнавателни средства

(СРС), съобщи окръжният прокурор Румен Попов. Разговорите на тримата измамници, задържани в началото на седмицата в града под тепетата, са били подслушвани. Именно разговорите им, навели разследващите, че в схемата участва и ченге, на което те се отчитали за всички извършени измами и дори му плащали такса „спокойствие“. Полицаят прибирал парите, които му давали мулетата, за да ги пази и информира, ако случайно се разбере за измамите им. Само от последната измама, при която алоджиите ужилили баба с 1300 лв., Павлов взел 300 лв. подкуп, за който вече има обвинение. В разговорите между Павлов и арестуваните мними ченгета, те са го наричали „шефе“, казаха още от прокуратурата.

Засега разследващите продължават да търсят доказателства

за участието му и в другите измами, за които са задържани мулетата. Те са част от голяма престъпна група измамници, чието ръководство било в Румъния. Други трима от шайката също били задържани на влизане в страната ни преди дни.

Спипаните в Пловдив мними ченгета,

които действали по схемата за съдействие на полицията, вече са в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“, наложена от съда в понеделник. Двама от тях – Васил и Росен Цанкови, били братя, а третият им бил посредник, стана ясно днес.

От прокуратурата се оплакаха,

че изтекла някои медии информация от полицейски източник, незапознат напълно с разследването, е попречила на снемането на показания от важни свидетели. Един от тях – шофьорът на мулетата, който също е бил задържан в края на миналата седмица, се е укрил, разкри окръжният прокурор. Той допълни, че задържаният шеф на Охранителна полиция в Трето РУ, не е бил част от групата измамници, завлякла множество възрастни хора при 21 измами от началото на септември – все по схемата за съдействие на мними ченгета. Те са прибрали над 180 хиляди лева от измамените пенсионери.

Веднага след като Стоян Павлов е бил задържан,

срещу него започнали да валят и други сигнали и жалби за участие в корупционни схеми, каза още Румен Попов.
От отдел „Вътрешна сигурност“ пък съобщиха, че при задържането на Павлов, той е бил спокоен и не е оказал съпротива. В дома му пари не били намерени.
От прокуратурата днес съобщиха, че утре ще искат постоянна мярка „Задържане под стража“ за Павлов, срещу когото разследването продължава. Ако вината му бъде доказана дори само за подкупа от 300 лв., в който е обвинен, той може да остане зад решетките от 3 до 10 години.

 

Подобни статии

Top