31 са заразените за 24 часа, двама от тях са в Пловдив

Трима души са починали за денонощието

31 са заразените за последното денонощие. От тях 20 са приети в болница. Направени са 1611 теста. Активните области са 9. Общо 2100 души са с коронавирус у нас. Увеличението е с 1,5% в сравнение с предишния ден. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор д-р Венцислав Мутафчийски.

Активните случаи са 1481. 12 са в София, 6 са в Ямбол, Плевен – 4, Сливен – 3, Пловдив – 2, Габрово, Кюстендил, Монтана и Пазарджик – по 1.

Сред новозаразените има 10-годишно дете в Сливен. Ген.-майор Венцислав Мутафчийски посочи, че 20 от новите случаи са настанени в болница.

228 са заразените медици. Запазват 11% от общия брой. 3 нови случаи – 1 лекар, 1 медицинска сестра и 1 санитар. В Пазарджик е лекарят, в болницата на ВМА в Плевен са другите два случая.

Излекувани са 521 души, те са 21% от общо заразените у нас. Новите са 22 случая. В София – 13, Сливен – 6, Кюстендил – 2, Бургас – 1.

Трима души са починали за денонощието, като общо смъртните случаи досега са 99.

79-годишен мъж от Дома за стари хора е починал в Монтана, 75-годишна жена в МБАЛ „Света Анна“ с пневмония и 87-годишен мъж с множество придружаващи заболявания и с карцином на ректума в „Пирогов“.

365 пациенти са в болница, от тях 51 са в интензивни клиники и отделения.

Заради края на извънредното положение ген. Мутафчийски обяви, че Националният оперативен щаб продължава работата си. Днес сутринта с премиера са уточнени по-нататъшните му приоритети.

„Дадени са ни конкретни задачи от страна на министър-председателя за изясняване на по-нататъшните мерки и правила за живот в условията на коронавирусна епидемия, както и такива важни неща, като работата на детските градини и ясли, по-нататъшното разхлабване на мерки, както и за правилата за туризъм. Ние сме пряко натоварени от премиера да следим цялата информация за туризма, която идва от европейските страни, както и в световен мащаб, както и да предлагаме кои са според щаба най-удачните варианти“, посочи ген. Мутафчийски.

Подобни статии

Top