310 кандидати за услугата „ Личен асистент” в Асеновград

Крайният срок за подаване на документи изтича в петък

Рекордна е цифрата на желаещите да се включат в социалната програма „Подкрепа за независим живот”. Заявките за набиране на персонал достигат до 180 броя, а 310 души са кандидатите да получат подкрепа от личен асистент или домашен помощник.

В петък изтича крайният срок за подаване на документи, напомни ресорният заместник-кмет Мария Вълканова. „В програмата ще бъдат включени едва 112 души, потребители на услугата. За тях ще се грижат 40 лични асистенти и 10 домашни помощници”, очерта параметрите по проекта Вълканова. За всеки заявител ще бъде изготвена  социална анкета като максималния брой точки е 160.

Потребителите на  услугата са деца и хора с увреждания, както и лица над 65 години с невъзможност да се обслужват сами. Проектът предоставя почасова грижа в домашни условия, достъп да здравни заведения, оказване на психологическа подкрепа.

Проектът ще се осъществява на територията на цялата община в рамките на 20 месеца като реалната работа с потребителите на социалната услуга започва в началото на юли.

Близо 500 хиляди лева са осигурени за изпълнението му като основната част от средствата са отпуснати от Европейския социален фонд.

Подобни статии

Top