310 хил. лв. кръвнина искат близките на убития доцент от Аграрния (СНИМКИ)

Делото срещу убиеца Илия Стоичков ще се гледа при закрити врати

310 хил. лв. кръвнина искат вдовицата, дъщерята и синът на пребития до смърт доцент от Аграрния университет в Пловдив Стефан Нейков. Това стана ясно на днешното второ по ред разпоредително заседание в Окръжния съд в Пловдив. Ирена Нейкова иска да й бъдат заплатени 150 хил. лв. за нанесените неимуществени вреди, а децата й – Наталия Иванова и Николай Нейков, съответно по 80 хил. лв. Тримата бяха конституирани и като граждански ищци по делото.

Фалстарт на делото срещу убиеца на доцента от Аграрния

Процесът ще се гледа по общия ред при закрити врати на 16 април. За тогава председателят на петчленния съдебен състав Веселин Хаджиев насрочи следващото заседание. Тогава ще бъдат разпитани и всички свидетели, които ще бъдат призовани от съда.

Стоичков ще бъде съден за това, че на 2 юли миналата година преби до смърт с бейзболна бухалка доц. Стефан Нейков. Причината за престъплението била, че съпругата на Стоичков, която преди време била записала да учи магистратура в Аграрния университет, била прекъснала. Впоследствие потърсила доц. Нейков за съдействие, но преподавателят си поискал секс и пари. Уговорили си среща  край село Оризари, но тя дошла със съпруга си, който  пребил до смърт доцента с бейзболна бухалка, а после го изнасилил с нея.

Освен за убийството, Стоичков ще отговаря пред съда и по обвинение за кражба на златен синджир на стойност 757 лв. от доцента. След убийството жена му заложила верижката.

1 2

Подобни статии

Top