33 обекта от Търговския център в Асеновград търсят наематели

Пореден търг за отдаване под наем на площите в подплощадното ниво в центъра на града, подготвя управата на Асеновград. Всички обекти са предназначени за търговски цели, а услугата може да се развива за минимум пет години, показва справката, публикувана в официалния сайт на общината.

Според документа началната тръжна цена за годишен наем тръгва от 1200 лева, а за обектите с най-голяма площ тя достига до 5000 лева. Месечната наемна цена, която ще заплаща спечелилият търга, представлява 1/12 от достигнатата в търга цена за годишен наем.

Търговският център се намира на едно ниво под централния площад на града. От години голяма част от площите стоят празни заради лошото състояние на магазините и течове от покрива на сградата. Обектът беше дълго време в ремонт, след като на 7 януари 2005 година пожар унищожи над 1000 кв.м от пространството. Тогава ремонтът от пожара излезе на общината 501 000 лева. Месеци по-късно самоделна бомба предизвика експлозия. Тогава пострадаха една търговска клетка, част от подпокривната конструкция, счупени бяха стъклата на десетки магазини в центъра.

Подобни статии

Top