33. 06 % от избирателите в Асеновград покрепят д-р Христо Грудев за кмет на общината

Сериозна избирателна подкрепа са получили кандидатите за кмет на двете основни политически сили в Асеновград -ГЕРБ и БСП

С 33,06 % кандидатът , издигнат от ПП  ГЕРБ д-р Христо Грудев води пред доктор Емил Караиванов от  коалиция „БСП за България“. Данните са при обработени 100% от протоколите след първи тур на местните избори.

Д-р Грудев е  получил доверието на  8 636 души, които искат той да застане за втори път начело на общината.

Силна избирателна подкрепа е получил и досегашният кмет на Асеновград и кандидат за трети мандат д-р Емил Караиванов. 7 127 от асеновградчани са дали своя глас за Караиванов или около 27.28%от гласоподавателите.

Трети е кандидатът на ДПС Ферди Кадир.  Той е получил доверието на 4 781 граждани (18,30% от гласувалите).

Изненадата на тези избори е кандидатът на местна коалиция „НФСБ (ВМРО-БНД)”  Милко Милков, който се нарежда четвърти в подреждането.  Милков е подкрепен от 2 124 души, което се равнява на около 8,13% от избирателите.

Дамян Борисов от „Демократична България – Обединение” (ДА България, ДСБ, Зелено движение) се нарежда на пета позиция, като е получил доверието на 4,59% от гласоподавателите, т.е. за него своя глас са дали близо 1 200 асеновградчани.

Шести е Паскал Терзиев от Места коалиция „СДС (БСДП)” с 2,35% (615 гласа). Танер Алимолла, подкрепен от ПП ДОСТ, става седми, като е спечелил доверието на близо 400 души или 1,53,% от хората, които са гласували.

Осмата позиция заема Христо Бозов, който е кандидат на местна коалиция „ВОЛЯ (АБВ)”. За него са гласували около 300 асеновградчани (1,16% от избирателите).

Едва 239 души са пуснали вота си за Асен Асенов от ПП „Обединена социалдемокрация“. Той е подкрепен от 0,89 % от всички гласували и се нарежда на последната девета позиция.

„Не подкрепям никого” в Асеновград са отбелязали повече от 700 избиратели.

Недействителните бюлетини за кмет избор на кмет на общината са 1116, действителни -26 121.

Снимка: Марица.бг

Подобни статии

Top