33 автобуса повече тръгват по градските линии от  днес

Заради мерките срещу коронавируса  броят на автобусите по 29-те линии беше редуциран

По искане на Община Пловдив от понеделник девет от автобусните линии на градския транспорт възстановяват редовното си маршрутно разписание, каквото бе в сила преди въвеждането на засилените противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19. Това стана ясно след работна среща на ресорния заместник-кмет Тодор Чонов и директора на ОП „Организация и контрол по транспорта“ инж. Пламен Вълков с ръководителите на фирмите превозвачи.

Съгласно утвърдената общинска транспортна схема ще се движат автобусите по  линии № 6, 11, 12, 16, 18,24, 27, 37 и 116,  а по линия № 66 ще бъде пуснат един автобус повече от предвиденото по договор. Увеличава се броят на колите и по останалите линии.

„Не сме спирали да следим пътникопотока, за да реагираме бързо и адекватно, така че да гарантираме качествена транспортна услуга“, коментира заместник- кметът. Той припомни, че заради мерките срещу коронавируса и намаления пътникопоток от 30 ноември миналата година, броят на автобусите по 29-те линии беше редуциран средно с около 20 на сто.

Междувременно след обследване и анализ повече коли бяха пуснати по линии № 1 и 22, а тези дни – и по № 17, 21 и 66.

Ако през извънредната ситуация са се движили 194 автобуса, от понеделник броят им нараства на 227. Община Пловдив има готовност да възстанови редовният график на всички линии.

По повод сигнали от граждани инж. Пламен Вълков предупреди превозвачите да изпълняват точно вечерните курсове, защото от „Организация и контрол по транспорта“ подготвят санкции за неспазване на договорните отношения.

Подобни статии

Top