33% от българските лекари са казали ДА на ваксината

Медиците са поставени под висок риск от заразяване с COVID-19

33% от лекарите в страната са заявили желание да се ваксинират. Това съобщи д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас. Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов вече се е срещнал с шестимата директори на РЗИ-тата, отговорници по региони за изпълнение на националния план за ваксинация, съобщава БНТ. Националният план бе одобрен в началото на декември. В него бе разписано първо да бъдат поставени ваксини на лекарите, сестрите, санитарите и служителите на МВРчетете ТУК.

Медиците са поставени под висок риск от заразяване с COVID-19 и могат да предават инфекцията на рискови групи от населението. Ваксината ще им позволи да продължат да изпълняват професионалните си ангажименти.

Според Националния план за ваксиниране страната се разделя на 6 региона, като всеки един от тях има отговорник, който извършва централната логистика – РЗИ-Враца, РЗИ-Велико Търново, РЗИ-Варна, РЗИ-Бургас, РЗИ-Пловдив, РЗИ-София. Те работят в сътрудничество с ръководителя на Координационния щаб Красимир Гигов. Сред първите им задачи беше изготвянето на списък на лекарите, които ще се ваксинират. Какъв е процентът на желаещите в Пловдив и областтачетете ТУК.

Подобни статии

Top