332-ма глобени на пътя в първия ден на юни в Пловдив

Пловдивската полиция констатира 588 нарушения на водачи на превозни средства само в първия ден на юни.

Това сочат резултатите от проведената специализирана полицейска операция „Да запазим живота на децата на пътя“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

В проверките, насочени към ограничаване на причините за настъпване на катастрофи с малолетни, участие взеха над 126 униформени полицаи. Проверени са 788 водачи на моторни превозни средства. Съставени са 91 акта за установяване на административно нарушение и 241 глоби с фиш.

4 от нарушенията са за установени случаи на преминавана на забраняващ сигнал на светофарната уредба. На 5 от водачите са съставени актове за използване на мобилен телефон по време на управление, без наличие на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете.

В хода на проверките е установено, че 22-ма от водачите не са използвали обезопасителен колан, а същият брой водачи са били с неизрядни пътни документи зад волана.

7 са съставените актове за установени технически неизправности по превозните средства на пътя. На 82-ма от водачите са съставени глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, а 64 са фишовете за неправилно спиране и престой.

Констатирани са още 31 различни нарушения, свързани с неспазването на Закона за движение по пътищата. Проверяващите са установили 259 нарушения в скростните режими с помощта на автоматични технически средства и системи. В 23 от случаите на водачи на превозни средства и техните пътници са връчени електронни фишове за неплатени глоби.

Подобни статии

Top