34 неща, за които да забравиш, станеш ли баща - II част - DC news

34 неща, за които да забравиш, станеш ли баща – II част

The Telegraph и авторът му Джошуа Бърт събират някои от нещата, които човек повече никога няма да изпита, щом стане баща. 

Вижте Тук част I

16. Сладкото чувство да не ходиш по вечери
Без да разбереш, щом ти се роди дете, несъзнателно се превръщаш във възрастен, което означава, че си задължен по договор да казваш умни работи на други възрастни, докато ядете вкусни агнешки котлети. Истински кошмар.

17.  Излизане за вечеря, без да говориш за деца
Tова е родителският вариант на онази невъзможна за печелене игра, в която не можеш да казваш „да” или „не”. Обикновено някой губи след 4 секунди.

18. Да прочетеш цяла книга за по-малко от месец
Преди направо ореше през книгите, сега четеш една и съща страница петдесет пъти подред, защото не можеш да си спомниш дали си я чел, или не. Всъщност, вече изобщо не си сигурен как работят книгите.

19. Гледането на „24 часа” (сериал, медицинска драма – бел. прев.), без да се разцивриш
Хубавото на децата е, че те отключват емоциите ти, все едно отприщват бент. Това е прекрасно, понеже никога не си се чувствал по-човешки, но и лошо, защото не можеш да издържиш дори едни овации на крака във „Великобритания търси талант”, без по лицето ти да запрескачат сълзи.

20. Правенето на много секс
Всъщност, все още правиш секс, само дето определението ти за „много” се е променило. Два пъти седмично и ти се струва, все едно си в порно филм.

21. Да си здрав на 100 процента
Пускането на децата на градина е равностойно на пускането им сред тресавище с кална пръчка и кофа, в която да пълнят странни болести. След това се връщат вкъщи и любезно ти ги изкихват в лицето.

22. Упражняване на което и да е от хобитата ти
Не очаквай в скоро време да си на върха на някой хълм, пускайки хвърчило. В момента хобито ти е да си баща и това ще бъде единственото ти хоби до края на живота ти. С изключение на пиенето от време на време.

23. Запознаването с нови хора по твое желание
Запознаването с нови хора беше като Танца на седемте воала, който накрая кулминира в приятелство за цял живот. В момента разни непознати ти се тупват под носа, защото децата ви са на една и съща възраст. Пак вмъкваш тази насечена интонация. О, боже, паникьоса се и ги покани на почивка, нали?

24. Нормален пъб през деня
Пъбовете бяха твоето светилище, твоя пристан при буря, твоето място и твоята утеха. Сега ти се налага да ходиш само в тези, подходящи за деца, които са нещо като представата на Йеронимус Бош за ада.

25. Тръпката от пълната безотговорност
Захвърлянето на предпазливостта на вятъра, предприемането на импровизирани приключения, неопределената възможност, че може да си направиш татуировка, ако искаш – всички тези неща години наред ти се клатеха под носа като връзка моркови. Но сега има поне един чифт бляскави очички пред морковите, искащи ти пари за обувки за училище. О, по дяволите…

26. Ходене на кино ей така
Дните, в които просто така отиваше на кино, вече ги няма. Сега възприемаш гледането на филм като военна мисия.

27. Излежаване в леглото сутрин
Часовете, прекарани в безмозъчно чудене какво, да му се не види, трябва да правиш днес, са вече в миналото. Вече не си господар на собствената си съдба.

28. Познаването на новите групи
Поп музиката е създадена за готините пичове с прически и огърлици и голяма група от чудесно изглеждащи приятели, които лесно биха могли да участват в Skins (британска тийн драма – бел. прев.). Това не е за теб. Ти си човек, мъртъв отвътре, бутащ бебешка количка.

29. Мотаенето в магазините
Имало едно време, когато можеше да се шляеш из магазините, дъвчейки клечка за зъби, небрежно потърквайки плата на ризата с пръсти и обмисляйки за няколко минути дали да я купиш. Сега, ако ти трябват гащи, ти трябват ВЕДНАГА! Влизаш, купуваш. Бърза работа. Свърши я.

30. Купуването на каквото ти се иска в супермаркета
Пазарската ти количка беше препълнена с пиячка, шоколадови кексчета, презервативи и хрупкави палачинки. Нищо практично, само това, което сърцето и слабините ти желаят. Сега нямаш друг избор, освен да се придържаш към списъка и към бюджета, в противен случай всички ще страдате и семейството ти ще те напусне.

31. Да си мъжествен
Някои казват, че бащинството те прави мъж. Може и така да е, но със сигурност не изглеждаш мъжествено. Занимания като бокс и лов те правят да изглеждаш мъжествено, а бащинството те кара да си играеш с Лего и да пееш песни с глупав бебешки глас.

32. Да имаш голяма група приятели
Нищо не стеснява кръга на приятелите така, както появата на децата. На тези без деца очите им се ококорват и бавно се отправят към вратата. Останалите ги виждаш как се паникьосват по време на събирания за вечеря.

33. Сбогуването без подсмърчане
Не всеки път – само ако заминаваш по работа за ден-два, сбогуването ще се състои от 9 хиляди прегръдки и неудържимо хълцане, все едно са те мобилизирали във Виетнам и отлиташ на сутринта.

34. Тръгването тихомълком
Мъжете имат богата история за измъкване от разни места – било от сватба, от семейно събиране или от служебно парти. Това си е класически маньовър – партито е във вихъра си, ти се отдалечаваш в нощта с ръце в джобовете, а силуетът ти е очертан само от луната. Най-сетне свободен. Само дето сега първо трябва да минеш през хиляди роднини, преди после да им обясниш какво те кара да си тръгнеш. След това си задължен да кажеш „Довиждане” поне милион пъти на хора, които познаваш бегло и които най-вероятно ще поканиш на вечеря.

Източник: noviteroditeli.bg

Подобни статии

Top