34 неща, за които да забравиш, станеш ли баща – I част

The Telegraph и авторът му Джошуа Бърт събират някои от нещата, които човек повече никога няма да изпита, щом стане баща. 

Първата им стъпка, първата им дума, първия път, когато нададат истински хубав вик, да ги гледаш как финишират сред последните трима в бягане, да чувстваш как сърцето ти избухва от безусловна любов – срещу всички хубави неща, свързани с това да станеш баща, стоят и някои недостатъци. Бързо натрупваща се огромна купчина от житейски преживявания, които вече са в миналото.

В духа на това да задвижим нещата, аз, като баща, помислих и открих 34 аспекта от живота, които вече са ми толкова чужди, колкото и яденето на шунка на закуска. Моля ви, чувствайте се свободни да се свържете с мен със свои предложения.

1. Махмурлук без чувство за вина
Елементът на омраза към себе си по време на махмурлук беше някак задължаващ, даже сякаш малко секси. Сега не може да се разминеш със собственото си отражение в огледалото, без да избухнеш в плач. Как можа да причиниш това на децата си?

2. Проста, ясна, непоклатима мисъл
Спомняш ли си, когато можеше да мислиш и да си вадиш изводи, и да решаваш заплетени проблеми? Сега мозъкът ти е размътен и лишен от сън. Дори не може да стигнеш до 30-те секунди от общо 5 минути в приложение за медитация, без да свикаш спешна среща в общината, за да поставиш под въпрос дали тази апликация изобщо работи.

3. Вътрешната лекота по време на малките разговори
Поради някаква причина, когато станеш баща, едно от най-ужасните неща, които може да ти се случат, е да налетиш на някого неочаквано, най-вече защото си забравил как умело да разговаряш с други възрастни хора. Кой кога какво казва? Колко дълги трябва да са паузите между изреченията? Приключваш общуването със странна, насечена интонация, преди да си тръгнеш, без да знаеш какво се е случило току-що. Чакай малко, дали не ги покани вкъщи за Коледа?

4. Балансирана диета
Преди храненията имаха добре разграничиними начало, среда и край, но сега също така включват и особени допълнения като случайни рибни пръчици и пилешки хапки от чинията на някой друг. Ако децата ти хапват сладолед, защо не си вземеш и ти? Ти си им шеф. Всички трябва да ядат сладолед.

5. Гледането на цял филм наведнъж
Двучасов прозорец е такава рядкост – като зъб от кокошка, така че да го рискуваш за филм, който може и да не харесаш? Това е абсолютна лудост.

6. Отвращаването от неприятни миризми
Преди гадните миризми те отвращаваха, но оттогава досега вече си преминал през пъкъла и си се взирал в него, танцувал си с дявола и с неговите гнусни, преливащи пелени. Сега може да те пуснат по Темза в плексигласова кутия, интоксикиран от милиони пръдни, без дори да трепнеш.

7. Добро протягане след сносен сън
В старите дни всеки сън под 8 часа би те накарал да се притесниш, че може неочаквано да се споминеш. Сега, ако имаш 8 непрекъснати часа, се тревожиш, че си изпаднал в кома и никой не е разбрал.

8. Ходене по концерти
Тогава може и да не си го знаел, но клубните концерти си имат край и той съвпада с излюпването на бебетата ти. Музиката, танците, викането, дивата невъздържаност. Това някога е било естественият ти хабитат, но сега си объркан като заек в поле, пълно с пингвини. Там няма нищо за теб.

9. Стоенето сам в стая, без изведнъж да се разтревожиш
Постигането на истинско дзен състояние е невъзможно, без изведнъж да се паникьосаш какво може да се случва в друга стая някъде другаде. Няма ли там едно детенце, отправило се бавно към контакта с двете си пръстчета? Вероятно не. Но пък може и да има!

10. Свободата да напуснеш работа, ако искаш
Това си е фантазия на всеки мъж – да предадеш пистолета, значката и гол до кръста да отпрашиш с мотора си към хоризонта. Но сега имаш семейство и то се нуждае от храна и подслон. Ако шефът ти дори само те изгледа странно, изпадаш в тих ужас, че работното ти място е под въпрос.

11. Изпиването на цяла чаша чай на едно сядане
Само вялата надежда, че това може да се случи отново някой ден, ти помага и в най-трудните времена. Представи си да изпиеш цял чайник.

12. Усещането, че дрехите ти са чисти
Каквото и да облечеш, дълбоко в себе си знаеш, че някъде по него има отвратително петно от детско сополче, което просто не си забелязал все още. Неизбежно е.

13. Небрежно флиртуване с друго човешко същество
Беше време (да кажем през 20-те ти години), когато можеше да се разговориш небрежно със секси непознати, без никакви последствия. Сега флирт техниката ти включва обилно потене и чудене какво по дяволите искат от теб, преди да изхвърчиш навън в пълна паника, за да спринтираш до вкъщи при семейството си.

14. Усещането, че си истинският мъж вкъщи
За кратко ти си бил кралят на двореца, но след това жена ти е преминала през основна вътрешна промяна по време на раждането и, общо взето, оттогава е Бионсе.

15. Способността да игнорираш възрастни жени в автобусите
По някаква причина моментът, в който ставаш баща, съвпада с момента, в който старите хора решават, че могат да те заграждат по автобусите и да те разпитват за поколението ти. Могат да надушат, че си млад татко от километри. Което ви прави квит, защото и ти можеш да ги надушиш.

Очаквайте продължение!

Източник: noviteroditeli.bg

Подобни статии

Top