34° в автобус 66, в №6 навикват пътници за отваряне на прозорци (СНИМКИ)

Пловдивчани едва не колабираха в автобус №66

в Пловдив заради високите температури. Това разказаха за DCNEWS наши читатели, които ни изпратиха и снимка от въпросния рейс вчера вечерта, на която е документиран дисплеят с високите градуси, както и времето, в което е била заснета.

„На въпрос защо няма климатик, ми отговориха, че не работи“, пише ни нашата читателка Диана Стефанова. И допълва: „Ами като не работи, значи рейсът не е изправен и не би трябвало да го пускат в движение. Вътре беше пълно и щяхме да се издушим.“

Проверка на DCNEWS  по няколко линии установи днес, че в повечето рейсове климатикът се пуска. Но репортер на сайта се натъкна и на автобус №6, в който той не само, че не беше пуснат, но и навикваха пътниците, че отварят прозорците.

Случката се разигра в 10 ч. тази сутрин. Когато пловдивчанка се опита да отвори прозореца до собствената си седалка, а младеж отиде да й помогне, кондукторката започна да им се кара. Аргументите й бяха, че ако искали да им е хладно, можели да отидат в задната част на рейса, където духало повече.

Афектирана кондукторката обясняваше, че работи от 44 години в транспорта и че й е омръзнало от претенциите на пътниците.

„Едни искат да им духа, други искат климатик, на трети им е студено, на кого да угодим по-напред?“, ядосваше се жената, която късаше билетчета, допълвайки: „В рейса ще бъде така, както на мен ми отърва, защото аз се возя по 12 часа в него.“

Ясно е, че няма как да бъдат изпълнени всички желания на пътниците, но подобно отношение към тези, които си плащат за ползването на градския транспорт, е недопустимо. А и температурите ще продължават да вървят нагоре.

Докога ще търпим? (б.р.)

Подобни статии

Top