35 кг сребърни монети и накити продава НАП Пловдив 21/04/2015

НАП Пловдив продава монети и накити

35 кг сребърни монети, накити и слитъци, отнети в полза на държавата, продава НАП Пловдив. Среброто е спряно от контрабанда от митничарите край ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да бъде изнесено в Република Турция.

Според експерти монетите имат колекционерска стойност. Затова и в търга за тях могат да участват купувачи без ограничение и без да е необходимо удостоверение за регистрация по Валутния закон. Цялата група монети от близо 17,4 кг е оценена на 12 924,50 лв.

Болшинството от тях са от по 20, 50 и 100 лева и са изсечени между 1930 и 1937 година. Има също юбилейни монети и такива с лика на княз Фердинанд, като най-старите датират от 1884 година.
Втората група изделия, за закупуването на която се иска издадено удостоверение по Валутния закон за търговия и преработка на благородни метали, е от повредени сребърни накити, слитъци и контакти.

Те тежат малко над 17,6 кг, а стойността им е доста по-ниска – 7 032 лева.

Днес и утре кандидат-купувачите могат да огледат изделията, които се съхраняват в трезор в Пловдив. До 24-ти април се приемат ценови предложения, а ден по-рано – до 23-ти април трябва да е внесен депозита, който представлява 20% от първоначално обявената цена.

Подробности за този и други търгове, организирани от НАП Пловдив, могат да се разгледат в електронната страница на Агенцията в рубриката „Продажби“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top