35 глоби и 10 акта на шофьори от градския и междуградски транспорт само за ден в Пловдив

Проверени са общо 439 водачи на моторни превозни средства

Масирани проверки на водачи на маршрутки, автобуси от градски и междуградски линии извършиха в рамките на днешния ден служители на пловдивската полиция. Засиленият контрол на превозни средства, извършващи обществен превоз на пътници, бе с цел установяване и недопускане на нарушения по Закона за движение по пътищата, пряко влияещи върху пътния травматизъм.

Проверени са  439 водачи на моторни превозни средства. Констатирани са 214 нарушения по Закона за движение по пътищата. Съставени са 32 акта за установяване на административно нарушение и 142 глоби по фиш.

8 са шофьорите, говорили по мобилен телефон по време на управление на превозни средства без наличието на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете. 9 от проверените водачи не са използвали обезопасителен колан, а в три от случаите са съставени актове за установена техническа неизправност на превозните средства.

В полицейския арест са задържани трима водачи – за неправоспособност, шофьор, управлявал нерегистрирано МПС и дрогиран водач. Шестима от проверените участници в движението са с актове за нередовни пътни документи.

На водачите на МПС са съставени 43 глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и неправилни маневри. В хода на проверките са съставени 28 фиша за неправилно паркиране и престой и 71 фиша за извършени други нарушения.

Проверените водачи на превозни средства от обществения транспорт за превоз на пътници са 91. Констатирани са 25 нарушения и са съставени 35 глоби и 10 акта. По време на проверките на 38 от водачите са връчени и електронни фишове за вече извършени нарушения.

Подобни статии

Top