35-годишен без книжка хвърли 20 лева на ченгетата – отива на съд

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо водача

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.К., на 35 г., за това, че навръх Гергьовден тази година, е дал подкуп от 20 лева, на полицейски орган – трима инспектори от ОД на МВР – Пловдив, за да не извършат действие по служба – да не му съставят актове за управление след употреба на алкохол и без книжка.

Обвиняемият С.К. не притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство, но въпреки това управлявал автомобил. Той е бил наказван с глоба за това поведение и след това продължил да шофира.

На 6 май 2020 г., С.К. трябвало да отиде до аптеката за лекарство. Въпреки че бил употребил алкохол, той се качил на лекия си автомобил, марка „Пежо Боксер“, и потеглил. При преминаването му по ул. „Крайна“, в гр. Пловдив, полицейски патрул забелязал неизправност в предните фарове на колата. Бил подаден сигнал със стоп палка за спиране. Полицейските служители поискали за проверка документите на С.К., както и тези на автомобила. Съзнавайки, че бил употребил алкохол и не притежавал свидетелство за управление, както и за да избегне съставянето на актове за административно нарушение, шофьорът решил да даде подкуп от 20 лева на полицейските служители. Той поставил банкнотата в прегънат бял лист хартия, в който предал талона и документа за застраховката на автомобила.

Когато инспекторът започнал да преглежда документите, видял парите и попитал защо се намират там. Обвиняемият С.Ч. отговорил, че им ги дава, за да се почерпят и да не го проверяват. Полицейските служители не взели парите и веднага бил уведомен дежурен разследващ полицай. На място бил извършен и тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“ на С.К., което отчело наличие на концентрация на алкохол в кръвта му от 1,11 на хиляда.  Той е бил задържан.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен С.К., е до 10 години „лишаване от свобода“ и глоба до 15 000 лв.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Подобни статии

Top