35-годишна „врачка“ събра 120 000 лева от десетки лековерни

Тарифата й била от 250 до 10 000 лева, за да гадае и разваля магии

Разследване в отдел „Икономическа полиция“ пресече измамна престъпна дейност, ощетила множество потърпевши, съобщиха от полицията в Пловдив.  35-годишна „врачка“ е задържана по Закона за МВР. За последните шест месеца е взела близо 120 хиляди лева от жертви на престъпната схема, уточниха от пресцентъра на МВР в Пловдив.

Първоначалните действия по случая стартирали преди дни в отдел  „Икономическа полиция“ на пловдивската дирекция на МВР, когато няколко жители на областта разказали за престъпна схема на измама по интернет.  В търсене на решения на различни лични въпроси с помощта на свръхестествени сили, потърпевшите се свързали със страница в социална мрежа с профилна снимка на известна маг в България. На посочен телефон за връзка хората получавали съответните инструкции за предварително плащане на услугите за разваляне на магия, гадаене и т.н.

След като превеждали парите през конкретна платежна институция обаче, контактът с тях веднага прекъсвал. Впоследствие се оказало, че разговорите не били водени с гадателката, а снимката й била поставена за заблуда.  След прецизен анализ на събраната информация и професионалната работа в кратък срок, служителите влезли в дирите на жителка на варненско село, на 35 години.

Събрани са данни, че за последните шест месеца жертви на измамната й схема станали голям брой хора от страната, от които общо взела близо 120 хиляди лева. Най-малката сума, която й била изпращана е 250 лева, а най-голямата – 10 хиляди лева.

С полицейска заповед мнимата гадателка е задържана за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство в отдел „Икономическа полиция“. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Припомняме, че през последните години служители от ОДМВР – Пловдив разкриха няколко подобни измами, за което гражданите са информирани с оглед да проявяват повече бдителност и да не се поддават на подобни заблуди.  Апелираме хората да не се доверяват на всякакви обяви и да правят парични преводи само когато имат необходимата сигурност за получателя им.

Подобни статии

Top