350 таксиджии учредиха нова асоциация в Пловдив

350 таксиджии учредиха асоциация в Пловдив

350 таксиметрови шофьори от Пловдив учередиха ново професионално сдружение „Асоциация на таксиметровите водачи – Пловдив” . Инициатор и председател на Асоциацията е Диян Станев, собственик на една от най- големите таксиметрови компании в града- „Виайлет такси”.

Сдружението е регистрирано в Пловдивския окръжен съд с решение 206 от 23 юни 2014 година. Целите на асоциацията са защита на социалните , икономическите и професионалните интереси на таксиметровите шофьори , повишаване на коректността и въвеждането на строги етични норми в бранша .

Учередителите настояват за въвеждане на единна тарифа на такситата, която да важи в рамките на града , ще се борят срещу нелегалните таксита, ще инициират законодателни промени и ще помагат на таксиметрови водачи в неравностойно положение. Асоциацията разполага с юрист , който ще оказва правна помощ на членовете на асоциацията .

Целта ни е да защитим интересите както на водачите, така и на клиентите. Бихме желали да има регламент и когато хората се возят на такси да бъдат по-спокойни. Искаме бизнесът да стане прозрачен, да няма помпаджии, да няма незаконни таксита. Имаме идеи да променим начина на работа с институциите , с ДАИ, общината , НАП,  заяви председателят на Асоциацията Диян Станев.

 

 

Подобни статии

Top