36 държави с награди от Международен фото салон Пловдив

Официалното откриване

на изложба от наградени фотографии и връчване на наградите от юбилейното издание на V Международен фото салон Пловдив ще се състои днес в 13 часа на открито – площад Централен.

Фотосалонът е под патронажите на Международната Федерация за Фотографско Изкуство (FIAP), Фотографско общество на Америка (PSA), Фотографското общество на Гърция (HPS) и Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА).

Културната инициатива V Международен фото салон Пловдив 2018 е подкрепена от Община Пловдив и e включена в Календара на културните събития за 2018 г.

Петчленно жури от двама

българи и трима чужденци, с председател Ромейн Неро, EFIAP/g HonEFIAP, (Люксембург) член на борда на директорите на FIAP и директор служба “Патронаж”, след тридневно журиране избра за финалната селекция 944 фотографии на 282 участника от 49 страни.

Най-добрите фотографии спечелиха общо 164 награди. Отличени са най-високо творбите на 105 фотографи от 36 държави. Българската фотография се представи достойно с 27 фототворци с 43 награди, което е над 1/4 от наградите.  От всички наградени български участници 12 са от Пловдив, 1 от Асеновград и 1 от Раковски.

С това, пловдивската фотографска общност отбеляза своето трайно присъствие и в юбилейното издание на МФС Пловдив.

Отличените родни автори са от София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Бургас, Шумен, Габрово, Казанлък, Равда, Асеновград, Раковски.

Всички ценители и любители на фотографското изкуство са добре дошли, заявиха още организаторите. Изложбата ще бъде експонирана на площада до 15.07.2018 г.

Подобни статии

Top