36% от 50 анкетирани ползват сайта на община Асеновград за новини

За подаване на жалби и сигнали своя вот са дали 32% от запитаните

Общо 50 души гласуваха в първата официална анкета на община Асеновград предостави анкета. Нововъведението в общинския сайт цели да проучва общественото мнение и нагласи в града. Администрацията попита гражданите по какъв повод най-често посещават интернет сайта на община Асеновград.

Най-голям дял – 36% от гласувалите – заемат анкетираните с отговор: „за актуални новини“. Резултатът сочи, че се повишава доверието към общинската интернет страница и хората я ползват като официален и достоверен източник на актуална информация. Към това, може да се прибави и следващия по интерес отговор: „за подаване на жалби и сигнали“. Своя глас тук са дали 32% от запитаните. Тази статистика показва, както активната гражданска позиция, така и успешното функциониране на нововъведения онлайн Портал за сигнали. Постъпилите към момента такива, на електронната платформа са над 850, като за 780 подателите са получили отговори. „За електронни и административни услуги“ пък ползват сайта 12% от анкетираните. Община Асеновград ще се стреми занапред да въвежда и нови услуги, които да предлага за улеснение и помощ на гражданите.

Извън челната тройка, с резултат от 10%, се нарежда ползването на общинския сайт за преглеждане „на нормативни документи (наредби, правила и други)“. 6% от гласувалите казват, че предимно влизат, за да се запознаят с календара на събитията А други 4% – „за информация за телефонни номера, обяви, търгове, конкурси, обществени поръчки“. Няма посетители, отбелязали своя вот за отговора „за галерия от снимки“. В последно време Facebooк и другите социални мрежи са основният източник за разглеждане на снимков материал от различни събития. За да подобри този резултат от анкетата, относно посещаемостта на галерията от снимки в сайта си, общинската администрация ще започне по-честото й актуализиране и презентиране.

Следващата анкета, която се предлага на вниманието на асеновградчани, е с въпрос: „Бихте ли осиновили безстопанствено куче в Асеновград?“. Тя вече е активна и достъпна за гласуване. Може да се включите в анкетата ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/anketa . Община Асеновград благодари за доверието и активността на асеновградчани!

Подобни статии

Top