36 ученици от Асеновград – на безплатен лагер на море

По програмата „Отново заедно“

Асеновград изпрати свои ученици на безплатен детски лагер на море по Програма „Отново заедно“. Първото одобрение за това, получи ОУ „Петко Каравелов“.

36 ученици на различни възрасти вече ползваха първите седем дни, като в рамките на днешния ден се очаква да се приберат обратно в Асеновград.

Децата са придружени от трима педагогически специалисти, които са ваксинирани. ОУ „Отец Паисий“ от село Тополово също е подало заявка за участие в програмата и очаква одобрение.

Отзивите на учениците са позитивни. Настанени са в Международен детски спортен център „Балканика“ в Китен. Ежедневните занимания са включвали анимация и провеждане на тематични вечери.

Организирани са били спортни състезания между училищата на различните игрища в базата – за тенис на корт и тенис на маса, футбол, баскетбол, волейбол.

Провеждани са и вечери с кино на открито, като прожекциите са били с ленти от българската кинокласика. Към пакета се включва и хранене с богато и разнообразно меню.

Част от плажната ивица е обособена само за лагерниците. Организирани са и екскурзия до Созопол и Приморско, както и разходка с лодка по река Ропотамо.

Подобни статии

Top