367 килограма капачки събраха в „Северен“

Стоян Алексиев зарадва деца в неравностойно положение

367 кг пластмасови капачки предаде кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, събрани в администрацията на района. Кметството участва за поредна година в благородната инициатива, като средствата, събрани от преработката на рециклируеми материали, се влагат в общественозначими каузи.

Комплексът за социални услуги „Олга Скобелева“ отбеляза двоен празник днес-7 години от създаването на Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца и младежи с увреждания и 6 години Преходно жилище.

„Честит празник на децата и екипите на двете институции. Пожелавам Ви здраве, щастливо детство, успехи в училище и много приятели“, каза директорът на Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ Албена Банчева.

С приходите от предадените капачки бяха закупени 2 килима, сешоар и блендер за нуждите на децата и младежите в неравностойно положение. Стоян Алексиев връчи подаръците на управителя на ЦНСТ за деца и младежи с увреждания Мария Кошева.

„Пожелавам на възпитаниците на социалната институция здраве и щастие, нека използват с радост новите придобивки. Ще помагаме и в бъдеще“, каза кметът на „Северен“. „Приветствам всички отзивчиви и състрадателни хора, които активно се включиха в благородната кауза за събиране и предаване на капачки и по този начин помогнаха за осъществяването на днешното добро дело“, допълни още той.

„Благодарим на кмета и администрацията за района за този мил жест на внимание и подкрепата, която ни оказаха“, коментира Мария Кошева.

Стоян Алексиев закичи децата и младежите с мартеници, изработени от малчуганите от ДГ „Славей“.

Така своеобразно бе предадено посланието „деца даряват на деца“ за един хубав български празник, какъвто е 1-ви март. Кметът на „Северен“ също бе закичен с червено-белите символи, предвестници на пролетта.

На тържеството присъстваха заместник-кметът с ресор „Социални дейности“ на Община Пловдив Анести Тимчев, директорът на дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева, кметът на район „Южен“ Костадин Язов, заместник-кметът на район „Северен“ Лариса Кътова, началникът на II Районна ПБЗН гл. инсп. Румен Държиков и представители на комитет „Родолюбие“. Всички те заедно с децата се включиха в инициатива по засаждане на 13 дървета. Целта бе да се покаже, че независимо различията си, малчуганите в неравностойно положение също искат един по-красив и екологично чист град.

Подобни статии

Top