3670 души от Пловдивско пестят данъци

3670 души от област Пловдив пестят данъци чрез ползване на различни облекчения от НАП. Най-често данъчните преференции са заради сключена застраховка „Живот“, предоставен ипотечен кредит на млади семейства и представено удостоверение от ТЕЛК, показва анализа в териториалната дирекция след обработените на 100% годишни декларации.

Близо половин милион лева вече са възстановени на жители в региона, които са представили коректни документи пред приходната агенция за ползване на преференции. Предстои връщане на още надвнесени данъци.

Физическите лица все повече избират е-услугите, предоставяни от Агенцията, е другият извод от приключилата данъчна кампания. 10% е ръстът в електронното деклариране на дължими данъци в област Пловдив.

От общо приетите 55 069 годишни декларации от физически лица, 15 200 са пуснати до НАП с персонален идентификационен код /ПИК/ или с електронен подпис. Миналата година подадените по интернет формуляри бяха 10 000.

Повече информация за подаването на данъчни и осигурителни декларации, както и за плащането на дължими суми, има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.

Подобни статии

Top