Тежка равносметка! 38 катастрофи с 4 жертви само за седмица

По пътищата в Пловдив и областта е страшно

38 тежки катастрофи с четирима загинали са станали в Пловдив и областта за периода от 9 до 15 декември. 22-ма са ранените. „Говорим за несъобразена скорост, неправоспособност и малък стаж като шофьори, както и излизане от пътя и блъскане в препятствие“, обобщава изминалата седмица и почивните откъм пътни произшествия инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ, съобщава Радио Пловдив.

Този травматизъм се случва в условията на добра пътна инфраструктура, подчерта той и напомни, че през последната седмица в цялата страна се провеждаше специализирана полицейска акция на всички европейски служби с акцент върху употребата на алкохол и упойващи вещества от шофьорите. В пловдивска област се обръща внимание също на пешеходците, на велосипедистите, които все още се движат по пътното платно, както и на децата, каза Гиргинов.

По думите му в града под тепетата и региона са набелязани конкретни действия срещу пътния травматизъм, сред които насищане с полицейски служители на невралгични места по пътищата през деня и нощта, но и много превантивни мерки, в това число в училищата, пенсионерските клубове и университетите. Най-често в пловдивска област пътните произшествия възникват при сблъсък, заради несъобразената скорост и липсата на дистанция от спиращия автомобил, избори инспектор Гиргинов.

А по повод идеята на пловдивската администрация да отмени защитения ляв завой,  то той коментира, че  Областната дирекция на МВР – Пловдив ще представи пълна информация за нарушенията в Пловдив, за да се направи внимателна преценка за мерките за облекчаване на движението.

 

Подобни статии

Top