39 нередовни автошколи в Пловдивско на прокурор, 2 са запечатани

Съставени са 7 акта за административни нарушения, общо 67 автошколи са проверени от Икономическа полиция

В съвместните действия са участвали и представители на ТДНАП и ДАИ

2 автошколи в Пловдивско са запечатани, а общо 39 преписки са образувани от Пловдивската Икономическа полиция за евентуални предстъпления, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. Материалите от преписките са изпратени по компетентност в районната прокуратура.

7 акта за установени административни нарушения са съставени от представители на НАП и ДАИ, които също са участвали в проверките.

Общо 67 автошколи, 11 от които  обособени като центрове в училища, са проверени от компетентните власти от 12 август досега, уточниха от полицията. Обстойните проверки на всички юридически и физически лица с издаден лиценз да осъществяват обучение за придобиване на правоспособност на водачи на МПС на територията на Пловдив и областта са стартирали по разпореждане на директора на областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев.

Действията са част от активните мерките за гарантиране безопасността на движението и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм, като същевременно целят да се повиши квалификацията на едни от основните участници в движението.

Планираните проверки, проведени съвместно с представители на териториалните дирекции на НАП и ДАИ, са приключили на 15 ноември. В два офиса в Пловдив екипите са констатирали, че в присъствените списъци за лекции фигурират курсисти, които към конкретната датата са били извън страната. Пак в града под тепетата са установени несъответствия във водената учебна документация на други две дружества, а на трето временно е спряна дейността и назначена пълна данъчна ревизия, заради липса на касов апарат.

Без осигурени кабинети за обучение са били пловдивска автошкола и друга в Сопот, а в Стамболийски е липсвало необходимото оборудване и обектът също е запечатан.

Подобни статии

Top