39 ученици от ЕГ „Иван Вазов“ с немска езикова диплома

Събитието препълни ДК „Борис Христов“ с щастливи ученици и родители

За поредна година Езикова гимназия „Иван Вазов“ връчи немска езикова диплома на своите възпитаници от випуск 2019-та. Събитието препълни ДК „Борис Христов“ с щастливи ученици и родители.

Тържествената проява откри директорът на бившата Руска гимназия Вихра Ерамян. Тя с нескрито вълнение посочи, че випускниците от двете немски паралелки са се представили блестящо и 39 от тях заслужено получават дипломите, които ще им открият път към бъдещето и ще им дадат шанс за личностно самоутвърждаване.

На церемонията присъстваше и кмета на „Северен“ Ральо Ралев, който подчерта, че да си притежател на диплома с толкова висока стойност, каквато е немската езикова диплома, е привилегия и причина за основателна гордост. „В лицето на щастливите 39 момичета и момчета цветът на Пловдив отлита към своите мечти, поема към предизвикателствата на зрелостта“, каза още Ралев.

Учителката по немски език Ингрид Вендлер, подчерта, че езиковите училища имат значим принос за реализиране на  Пловдив като Европейска столица на културата, а  в съвременния глобален свят езиковите знания са по-важни от всякога за успешната реализация на всеки човек.

Накрая тържеството  завърши с торта, украсена с фойерверки.

Подобни статии

Top