3D технологии и смарт коли на Панаира в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

Над 600 компании от 33 държави ще участват в 72-ото издание на Международния технически панаир, началото на който бе дадено малко преди 12 часа днес.

117 нови компании се включват в мащабния делови форум, а 37 се завръщат след кратко отсъствие, обяви председателят на съвета на директорите на панаира Иван Соколов.

72-ото издание на Международния технически панаир дава ново начало и нова визия на най-старото търговско изложение у нас, заяви изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев.

На официалния подиум присъства и министърът на земеделието и храните Десислава Танева. В рязането на лентата се включи посланикът на Чехия  – Душан Щраух. Страната е партньор в „Есен 2016“.

Щраух заяви, че оборотът между Чехия и България през 2015-та е стигнал 1 млрд. евро, като над 700 милиона от тях са от внос на чешки стоки у нас. Надяваме се тази година цифрите се запазят и леко да вървят нагоре, подчерта той.

Тази година фокусът е върху новаторството и обмена на идеи. Роботи, дронове, компютърни симулации, виртуална реалност, 3D технологии ще могат се видят в седемте палати и откритите площи покрай тях.

Строителна техника, последни модели автомобили, машини за минната индустрия, бита, енергетиката, транспорта могат да бъдат тествани от днес до 1 октомври.

На специализираната изложба „Робохайтех“ пловдивчани и гостите на града ще разгледат отблизо роботи за индустрията и бита, манипулатори, роботизирани и автоматизирани системи и ще се запознаят с иновационни методи за обучение.

Есенния панаир тази година предлага за всекиго по нещо –  тунинг зона за силови, звукови и светлинни ефекти за автомобилите, каравана салон за луксозни къщи на колела, дрон шоу, предлагащо демонстрации и обучение на симулатор и други.

Естествено, не се размина и без задръствания. Колони автомобили едва се придвижваха по бул. „Цар Борис Трети Обединител“ в отсечката от светофара на Чифте баня до кръговото с бул. „България“.

Вижте и видео от откриването!

Подобни статии

Top